Boybands 70s

11 memorabele boybands uit de jaren 70

In de jaren 60 en 70 werd de basis gelegd voor de latere boybands die volledig samengesteld waren en voor een hoog tienergilgehalte moesten zorgen. Echte boybands bestonden in de jaren 70 nog niet, maar werden later bij toeval zo genoemd, omdat ze voldeden aan het latere plaatje. Goed uitziende jongens, lekkere muziek en daarbij schaarden veel vrouwelijke fans bij hen. De boybands uit de jaren 70 waren vooral muzikanten en zangers, die een sporen hebben nagelaten in de muziekindustrie.

1.The Jackson 5/The Jacksons

Deze staat ook bij de boybands in de jaren 60. Ze begonnen namelijk al in 1964: The Jackson 5, later bekend als The Jacksons en ze zijn nog steeds actief. De kernleden waren Jackie, Tito, Jermaine, Marlon en Michael Jackson. Ze werden beroemd met hits als “I Want You Back” en “ABC”, evolueerden naar The Jacksons in de jaren 70 en hadden successen als “Shake Your Body (Down to the Ground)”. Hun muziek varieerde van soul en pop tot disco, en Michael Jackson werd later een van de meest iconische soloartiesten aller tijden

The Jackson 5 “I Want You Back” (1969)

2. The Bay City Roller

The Bay City Rollers waren actief van 1964 tot begin jaren 80. Ze werden bekend om hun tieneridoolstatus, Schotse afkomst, en hits als “Saturday Night” en “Bye Bye Baby”. Enkele kernleden waren Les McKeown, Alan Longmuir, Eric Faulkner, Stuart Wood en Derek Longmuir. De groep had een kenmerkende glamrockstijl en was populair bij tienermeisjes.

Bay City Rollers – Summerlove Sensation • TopPop

3.The Partridge Family

The Partridge Family was actief van 1970 tot 1974. Ze waren een fictieve band uit de gelijknamige tv-show, met David Cassidy als leadzanger. De muziek was licht pop en kenmerkte zich door hits als “I Think I Love You”. De leden waren fictief op tv, maar David Cassidy, Shirley Jones en anderen vertolkten de rollen van bandleden. Ze kwamen uit de Verenigde Staten.

The Partridge Family – Opening and Closing Theme

4. The Bee Gees

Wie kent ze niet de hoge kopstemmen van The Bee Gees. Ze waren actief van 1958 tot 2003, hoewel hun hoogtepunt in de jaren 70 lag. Ze kwamen oorspronkelijk uit Australië, maar vestigden zich later in het Verenigd Koninkrijk. De kernleden waren de broers Barry, Robin en Maurice Gibb. Ze werden bekend om hun harmonieuze vocale stijl en waren pioniers in diverse genres, waaronder pop, rock en disco. Iconische hits omvatten “Stayin’ Alive” en “How Deep Is Your Love”.

Van de oorspronkelijke drie broers Gibb van The Bee Gees is Robin Gibb overleden op 20 mei 2012 aan de gevolgen van kanker. Maurice Gibb overleed eerder, op 12 januari 2003, aan complicaties na een operatie aan zijn darmen. Barry Gibb is het enige overgebleven oorspronkelijke lid van The Bee Gees.

Bee Gees – Lonely Days (1970)

5. The Village People

Nog steeds een feest als je de muziek hoort. The Village People waren actief van 1977 tot heden, hoewel de bezetting door de jaren heen veranderde. Ze kwamen oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. The Village People waren bekend om hun opvallende kostuums die verschillende stereotiepe beroepen vertegenwoordigden, en hun muziek combineerde disco en dancepop. Enkele bekende hits zijn “Y.M.C.A.” en “Macho Man”. De oorspronkelijke leden waren onder andere Victor Willis, Felipe Rose, en David Hodo.

Village People – YMCA (1978)

6. The Rubettes

The Rubettes waren actief van 1974 tot 1981 en hebben sindsdien verschillende herformaties gehad. Ze kwamen uit het Verenigd Koninkrijk. The Rubettes waren bekend om hun glamrockgeluid en hadden een grote hit met “Sugar Baby Love”. Enkele oorspronkelijke leden waren Alan Williams, John Richardson en Mick Clarke.

The Rubettes – Sugar Baby Love (1974)

7. The Osmonds


Deze kwam ook al voor in de lijst bij de boybands van de jaren 60 toen ze ontstonden. Hun populaire jaren overlapten de deccenia. The Osmonds waren actief vanaf het begin van de jaren 60 tot de jaren 80. Ze kwamen uit de Verenigde Staten en werden bekend om hun variatie van pop, rock en countrymuziek. De kernleden waren de broers Alan, Wayne, Merrill, Jay en Donny Osmond. Ze genoten wereldwijd populariteit, ook in Nederland, met hits als “One Bad Apple” en “Crazy Horses”.

The Osmonds (1970’s)

8. The Raspberries

The Raspberries waren actief van 1970 tot 1975 en hadden latere reünies in de jaren 2000. Ze kwamen uit de Verenigde Staten en stonden bekend om hun powerpopgeluid, met hits als “Go All the Way”. Enkele kernleden waren Eric Carmen, Wally Bryson, Jim Bonfanti en Dave Smalley. De band had invloed op latere powerpop- en alternatieve rockartiesten.

Raspberries – Go All The Way (1974)

9. The Sylvers

The Sylvers waren actief van de late jaren 60 tot de jaren 80. Ze kwamen uit de Verenigde Staten en waren een familieband met een mix van soul, pop en disco in hun muziek. Bekende hits zijn onder andere “Boogie Fever” en “Hot Line”. Enkele leden waren Foster Sylvers, Edmund Sylvers en Olympia Sylvers.

The Sylvers – Boogie Fever (1976)

10. The Stylistics

The Stylistics waren actief vanaf het einde van de jaren 60 tot de dag van vandaag. Ze kwamen uit de Verenigde Staten en waren bekend om hun gladde soul- en r&b-geluid, met hits als “You Are Everything” en “Betcha by Golly, Wow”. Enkele oorspronkelijke leden waren Russell Thompkins Jr., Airrion Love, en James Smith. De groep wordt beschouwd als een van de toonaangevende vertegenwoordigers van de Philadelphia soulstijl.

The Stylistics – Betcha By Golly, Wow

11. The DeFranco Family

The DeFranco Family was actief in de vroege jaren 70. Ze kwamen uit Canada en waren bekend om hun bubblegum popgeluid. Het meest opvallende lid was Tony DeFranco. Ze hadden een hit met “Heartbeat, It’s a Lovebeat” in 1973. De groep was vooral populair bij een jong publiek.

DeFranco Family: Heartbeat, Its A Lovebeat (1973)


Hoewel de jaren 60 de grondslag legden voor het concept van boybands met groepen als The Beatles en The Monkees, kreeg dit genre pas echt vorm in de jaren 90. De jaren 70 kenmerkten zich door een grotere diversiteit in geluid en stijl binnen dit genre. In deze periode omarmden boybands een breed scala aan muziekgenres, waaronder poprock en glamrock. Ze benadrukten niet alleen muzikale creativiteit, maar legden ook steeds meer nadruk op visuele presentatie, waarbij ze zich aanpasten aan de veranderende trends en voorkeuren in de muziekwereld.

Aan welke band heb jij de beste herinnering? Deel het in de reacties hieronder…

Lees eventueel ook deze aanverwante artikelen:
> Beste Meidengroepen van vroeger
> Beste Boybands uit de jaren 60
Beste Boybands uit de jaren 80
Beste Boybands uit de jaren 90
Beste Nederlandstalige meezingers uit jaren 80
Beste Nederpopbands uit de jaren 80
> Beste Smartlappen van vroeger

Delen, graag!
Suus van Soomeren
Suus van Soomeren

Ik ben Suus van Soomeren, co-hoofdredacteur van Nostalgify. Ik ben een historische speurneus en liefhebber van oude films en muziek.
Samen met Mark van Soomeren koesteren wij onze liefde voor de jaren '50, '60, '70, '80 en '90 en onze missie is om die nostalgische gevoelens van vroeger te delen.

Vind je onze content leuk, steun ons dan via deze pagina

Daarnaast ben ik schrijfster. Inmiddels heb ik twee boeken geschreven Hemels (On)Geluk: een boek over de jongeman Flynn die denkt dat hij het gelukkigst is als hij alleen is, totdat De Dood per vergissing bij hem aanklopt en zijn leven overhoop gooit.
Mijn eerste boek was Ben ik nou gek? een boek over een jonge vrouw die met een postnatale depressie in een psychiatrisch ziekenhuis beland tussen rare snuiters en nog gekkere doktoren. Meer lezen: www.suusvansoomeren.nl

| Deel, like, abonneer - bedankt! 😊💖🙏

Artikelen: 21

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *