Over Ons

Welkom bij Nostalgify.nl, dé plek waar we je meenemen op een reis door de decennia van de jaren ’50, ’60, ’70, ’80 en ’90. Laat ons je vertellen waarom Nostalgify.nl tot stand kwam, en waarom wij geloven dat het een unieke en onmisbare bron is voor iedereen die hunkert naar een vleugje nostalgie.

Op 1 januari 2024 besloten wij, Mark en Suus van Soomeren, om Nostalgify.nl tot leven te brengen. De reden achter ons initiatief was even simpel als krachtig: we zagen een leegte in het digitale landschap. Er waren maar weinig websites die recht deden aan de prachtige herinneringen en cultuur van de afgelopen decennia.

Sommige websites graven diep in historische details, verdrinkend in een zee van details. Anderen strekken zich uit over een te lang tijdperk, tot ver in de 21e eeuw, waarbij de betovering van het verleden verloren gaat. En dan zijn er nog websites die worden overladen door reclame en andere afleidingen, waardoor de zuivere nostalgie simpelweg verstoord wordt.

Gulden middenweg

Bij Nostalgify.nl gaan we voor de gulden middenweg. We nemen je mee op een ontdekkingsreis door de tijd, waarbij we de hoogte- en dieptepunten van de jaren ’50 tot ’90 verkennen.

Dus hier is waar we voor staan:
> Focus op de laatste 5 decennia van de 20e eeuw
> Geen schreeuwerige websites vol met advertenties
> Leuke eerlijke content (geen geschiedenislessen)

Onze verhalen zijn doorspekt met persoonlijke herinneringen, levendige beschrijvingen en een diepe liefde voor de cultuur en trends van die tijd.

Dus trek je legging, flared jeans of Hawaiiaans overhemd maar aan, zet een LP op de platenspeler en reis met ons mee terug in de tijd. Samen gaan we herinneringen koesteren en de magie van vervlogen decennia herontdekken.

Meer over Mark & Suus van Soomeren

Wij zijn Mike van den Bos en Saskia Oudshoorn, de auteurs achter de schermen, die ervoor hebben gekozen om onder pseudoniemen (Mark & Suus van Soomeren) te schrijven. Niet omdat we onze identiteit willen verbergen, maar omdat we onze echte namen niet altijd centraal willen stellen. Onze redenen voor het gebruik van pseudoniemen zijn tweeledig.

Allereerst stelt het ons in staat om ons werk met een zekere terughoudendheid te presenteren, zonder onze echte namen voortdurend in de schijnwerpers te plaatsen. Terwijl we onze echte namen in de ‘Over-ons’-sectie van deze website delen, willen we niet dat ze overal te pas en te onpas verschijnen.

Bovendien fungeren onze pseudoniemen eigenlijk als de belangrijkste personages (onze alter ego’s) in het autobiografische boek “Ben ik nou gek?”, dat eerder werd geschreven door Saskia. Dus, het dient ook als een beetje ludieke marketinggrap. 😉

Onze missie hier op Nostalgify.nl is om nostalgische verhalen van vroeger te delen die mensen terugbrengen naar de geweldige tijdperken van de jaren ’50, ’60, ’70, ’80 en ’90, en herinneringen oproepen aan die bijzondere decennia. We willen dat je geniet van onze verhalen en dat ze je laten glimlachen terwijl we samen teruggaan in de tijd. Bedankt voor het bezoeken van Nostalgify.nl en het delen van deze prachtige reis door de geschiedenis met ons.

Mark van Soomeren

Mark van Soomeren, pseudoniem van Mike van den Bos. Ik ben de de oprichter van Nostalgify.nl, de man achter de WordPress-knoppen, maar ik heb tevens een diepe liefde voor alles wat met nostalgie te maken heeft. Ik kan het niet laten om ongeacht het onderwerp, alles tot op de bodem uit te zoeken.

Mark van Soomeren

Business Development Manager / Freelancer
Beeldredacteur / Content Creator / Blogger

Nostalgist: Erfgoed- en Vintage-liefhebber
Geschiedenisjager

Mensen vragen me vaak: “ben jij geschiedenisleraar”. Met mijn vastberadenheid en liefde voor nostalgische verhalen, hoop ik een geweldige plek gecreëerd te hebben waar iedereen samen kan genieten van die kostbare momenten van vroegere tijden.

Ik ben tevens ondernemer, en oprichter van VisieVersa.org, een experimentele startup voor online ideeën en content creatie, maar dan met een twist. Andere websiteprojecten zijn o.a. chromebookenzo.nl en lekkerslowjuicen.nl.

Suus van Soomeren

Suus van Soomeren, pseudoniem van Saskia Oudshoorn. Ik ben de creatieve schrijverskracht achter Nostalgify.nl. Als schrijfster en blogster heb ik altijd al een diepe passie gehad voor het vastleggen van de prachtige momenten uit zowel het heden en verleden en het delen ervan met anderen.

Suus van Soomeren

Schrijfster, columniste en blogger

Liefhebber van oude films en muziek
Historische speurneus

Naast mijn werk hier op Nostalgify.nl heb ik ook de eer gehad om mijn persoonlijke levensverhaal te delen in het autobiografische (debuut) boek “Ben ik nou gek?” In dit boek beschrijf ik mijn persoonlijke reis met nuchtere humor en diepgaande zelfreflectie, wat heeft bijgedragen aan de begripsvorming over angststoornissen en postnatale depressies.

Recenter heb ik ook mijn tweede boek uitgebracht: Hemels (On)Geluk, het boek gaat over de 31-jarige Flynn. Hij heeft geen vrouw, geen vriendin, zelfs geen goudvis en dat is wel zo prettig. Per abuis komt De Dood bij hem, terwijl zijn extraverte tweelingbroer opgehaald moet worden.

Mijn missie is om verhalen te delen die mensen roeren, laten nadenken, maar in geval van Nostalgify – mensen terugbrengen naar die geweldige tijdperken en herinneringen oproepen aan dagen vol warmte en geluk. Ik hoop dat je geniet van de verhalen en inzichten die we hier delen op Nostalgify.